söndag 5 maj 2013

När livet kräver omorientering

Mål, delmål, slutmål, mål, mål........MÅL! Med min livsstil, med det sätt jag väljer att leva min fritid kommer mål. Målsättningar som är för mig, för mitt ego, för mitt välmående, för mig för att jag vill. I år var det Tjejvasan. En tjejvasa som inte blev av pga en magsjuka. Deppa eller gå vidare. Deppa och gå vidare. 2013 innehöll också mål att springa Göteborgsvarvet. Träningsmängden löpning sätter stopp. Eller utebliven träningsmängd. Jag har prioriterat annorlunda. Aktiva val som resulterar i omorientering. Tänka nytt, tänka om men ändå fortfarande ha siktet på slutmålet. Ironman.

Så vad hände med mina mål, vad hände med det som skulle hända under 2013? Livet kom emellan och erbjöd annat. Andra spännande utmaningar, andra utmaningar och upplevelser som slog högre än ett Göteborgsvarv, högre än ett Work Out Åre, högre än vad mina delmål på resan mot en Ironman kunde göra. Har det tagit mig längre ifrån mitt mål, mitt slutmål? Nej inte ett dugg. Istället har det tagit mig närmare. 9 månader efter förlossning kom jag sexa på klubbmästerskapet med en tid på längdskidor som jag aldrig haft tidigare, trots taskigt glid. 10 månader efter förlossning är jag stark, uthållig och på väg till en härlig träningsform igen. En livsform där allt är i balans. Jag pratar inte bara magrutor. Jag pratar livet, upplevelser, äventyr och lycka. Jag är rik, på allt! ......och vill jag kommer nog magrutorna bli mer definierade på köpet, någon gång där framme.

Imorgon bär det av till Playitas som instruktör i löpning, core och simning och jag älskar det. Att få ta fram kunskap som legat och vilat länge, men aldrig utnyttjats. Nu skall den fram och sedan skall jag frossa i vad alla andra erbjuder också. Träningsresan är ett delmål. Ett äventyr, en längtan. Nu är den här så nu kör vi. Har värmt upp cykelbenen i helgen genom att cykelpendla till jobbet i lördags. 17,5 km till jobbet och 17,5 hem på min citybike på i snitt 22 km i timmen. Tänk när jag kommer upp på en cykel med god utväxling. Snart kommer skatteåterbäringen!! ;-) Får se om jag får upp farten när vi kör under nästa vecka. Core idag och sedan blir det spinning och löpning imorgon. Japp, det är dags för det första brickpasset imorgon. Hoppar upp på löpbandet direkt efter spinningen. Sedan bär det iväg till bussen för resa till Stockholm.

Mot värmen!

1 kommentar:

  1. Fint skrivet!!! Antar du hade en fantastisk resa :)

    SvaraRadera