lördag 16 mars 2013

Vacker lördag på skridskor


Jag har åkt långfärdsskridskor en gång på två år. Men bara man kan åka skridskor så spelar det ingen roll. Om man inte är ute efter att komma först över mållinjen. Men idag var det hälsa, såväl fysisk som mental. Vinterparken badade i en sol som inte riktigt orkade värma upp oss under morgontimmarna men allteftersom det led mot lunch blev det skönt i solen. Tyvärr blåste det något vilket gjorde det lite extra kallt ute på isen.

Vi ställde oss längst bak i startled och konstaterade ganska snabbt att det inte var alltför många fler än vi och eliten som hade resonerat att "är det långfärdsskridskor så är det långfärdsskridskor" och lämnat stavarna hemma. När vi passerat Vallsundsbron fick vi därför se oss omkörda att ett stort gäng som vi kört ifrån innan stavarna fick börja att användas vid bron. Men.....vad gör väl det? Det bet i kinderna och isen var inte perfekt men ändå fin och välpreparerad och vi höll ett ok tempo hela vägen igenom. Bromsades något av alla sprickor som gör att man fegar lite på vissa partier. Kändes skönt att ha hjälmen på huvudet.

I mål kom vi i allafall tillslut och jag som inte hade en aning om hur snabbt det skulle gå att transportera sig dessa 21 km blev ganska överraskad att det inte tog längre än ca 1 tim och 17 min. (är inte helt klar över tiden men enligt min klocka var det ungefär vad det tog att åka). Men tiden är egentligen oväsentlig. Det var upplevelsen vi var ute efter. Glädjen över att göra något tillsammans och dessutom i en miljö som denna med fjällen som ett vykort framför sig hela första 10,5 km och därefter solen gnistrande utanför solglasögonen på vägen tillbaka.

I mål fick jag ställa upp på en kort intervju. Vill ni se intervjun med mig efter målgång och hur fint vi hade det idag på isen skall ni titta på det här klippet från länstidningen. :-)


 Medalj och en blå reklammössa när vi kom i mål blev priset förutom en fin upplevelse och en fantastisk start på en för övrigt fin dag.

God natt på er vänner. Sov gott så satsar vi på en underbar söndag i solgnistret. Jag packar väskan med skidkläder och bilen med längdskidor för en tur direkt efter jobbet imorgon då resten av familjen kommer vara på andra äventyr.

1 kommentar: