lördag 9 mars 2013

Fitnessfighten -my way

Jag behöver bryta en ovana. Jag fikar alldeles för mycket. Missförstå mig rätt. Det är inte vikten som är problemet men kroppen mår helt enkelt inte bra av allt socker. Det vet vi alla att socker är ett folkhälsoproblem. För mig handlar det bara om att bryta med något jag vant mig med när jag gått hemma och varit föräldraledig.

Så....jag betalade pengar och hoppade på Fitnessfighten -my way. "My way" av den enkla orsaken att jag inte tror på quick-fix även om jag sett att vissa har fått fantastiska reusltat av en månad med fitnessfighten. Vilket är supercoolt, men svårt att hålla kvar vid kan jag tänka. Jag är inte ute efter det. Jag är ute efter något bestående från början. Så.....jag har följt deras kostplan till stor del, men inte fullt ut. Bort med socker och feta mjölkprodukter, äta var tredje timme och framför allt, få lite koll på hur mycket energi maten jag stoppar i mig verkligen innehåller och även det motsatta. Hur lite energi viss mat faktiskt innehåller. Självklart har jag legat lite minus på kaloriintaget, annars hade jag ju inte gått ner 1,2 kg första veckan, men jag har inte varit hungrig utan bara verkligen tänkt på vad som stoppas i munnen innan jag gör det. Det tror jag många av oss skulle må bra av. Hur ofta stoppar vi inte något i munnen bara för att det finns tillgängligt och inte för att vi verkligen är sugna på det?

Träningen går ut på att träna varje dag i 30 dagar. Detta har jag inte kunnat följa pga att jag sedan tidigare haft en hel del problem sedan förlossningen sedan en tid tillbaka, men den här veckan har jag fått veta vad det beror på och fått behandling så nu är det grönt ljus på ALL träning igen. Träningen innehåller konditionsträning och en hel del uppbyggande styrkeövningar med fokus på att stärka kroppen och öka upp rörlighet. Det passar perfekt att göra både hemma och på gym och är väldigt bra på så sätt. Min första vecka fick jag ihop; Fredag; 20 min styrka (innan smålopporna avbröt mig), Lördag; 60 min FF träning på gym, Söndag; 40 min pw och 20 min FFstyrka, Måndag; Spinning 55 min, Tisdag; 60 min FF, Onsdag-torsdag träningsfritt pga att jag inte fick till någon fri tid. Fredag; 50 min FF (hann inte hela programmet). Så med bättre förutsättningar inför kommande vecka skall jag nu köra på lite bättre vad gäller träningen och det bästa av allt: Jag kan SPRINGA igen!!!!! Eller vänta, jag reducerar det till.....JOGGA igen. Springa tar nog ett bra tag innan jag gör igen.

Jag vill verkligen inte själa en massa tid till träning så tid med familjen blir klart reducerad. Därför är detta en sådan himla bra start. Kört de flesta pass när Ida sover och Elsa leker med kompis. Min tanke är att jag senare i vår när jag kommit igång lite mer skall kunna träna till och/eller från jobbet genom cykling och löpning. Min gamla filosofi är att träna när det ändå inte är någon som vill umgås med mig. Ex tidig morgon till jobbet när alla sover. Det skall jag fortsätta med. :-)

Så slutsats på detta; Jag skall köra FF den här månaden, sedan i april skall jag fortsätta men ej betala och har som mål att vara i riktigt god form till Plajitas den 7 maj. Dom sista 3-3,5 kg som nu skvalpar kvar sedan graviditeten ( då lite över 1 kg försvann under veckan) och så lite mer muskler och bättre kondition.

Bring on a new week!!!!!! Jag är SÅ taggad på toppform och allt roligt som livet erbjuder just nu.

För livet är gott mot oss för tillfället. Har haft en fantastisk sportlovsvecka med mina tjejer där äldsta tjejen satt större delen av agendan. Badhus, Djungelhus, utomhuslek och lek med en massa vänner för hennes skull. Imorgon tänkte vi avsluta denna fina veckan med lek i vår roliga pulkabacke. Någon som är sugen att hänga på? :-D

Stor kram till er och må bästa låt vinna ikväll. Här har vi lite Mellofest. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar