måndag 19 november 2012

Uppdrag utfört!

Målet var träningsvärk i hela kroppen förra söndagen. Gick så där. Lyckades få till träningsvärk i benen och något i magen. Nu då. Så här på en måndag firar jag träningsvärk i betydligt större omsträckning än förra söndagen. Inte så där hemskt så man inte vill sätta sig på en stol utan så där lagom. Kroppen talar om att den behöver en vilodag. Musklerna är tunga, trötta men glada. Uppdrag utfört!! 
 
Styrketräningen på fredag i trädgården följdes upp av löpning lördag morgon. 7,4 km i ca 6 minuterstempo. Målet var att köra ett pass där jag kom hem och kände att jag kunnat fortsätta ett bra tag till. Varför? För att redan nu öva mig på att köra lite lugnare löppass. Sådana där pass som jag är så dålig på. Sådana pass som jag behöver i min träning. Ja, det lyckades. Jag var inte direkt oberörd när jag kom hem men hade inte heller tagit ut mig. Benen var tunga efter fredagens träning men lossnade något efter ett par kilometer. Så....nästa lugna pass, som bye the way kommer genomföras längs en strandpromenad på Gran Canaria under kommande vecka måste alltså bli längre än 7,4 km.
 
Avslutade sedan den här fantastiska veckan som har innehållit så mycket med premiär i spinningsalen som instruktör. Hade ett härligt pass med två långa backintervaller. Den första på 16.46 min och den andra på 15.15 min. Både uppdelade i tre delar. Första på ca 80%-85%-92% av max och andra på 85%-92%-85% av max. Återhämtning däremellan på ca 3.30 min. Riktigt svettigt, jobbigt och utmanande om man ville. Nu återstår bara att motivera vår medlemmar att sätta på sig pulsbanden så att dessa pulspass kan genomföras på bästa sätt. Det är inte riktigt samma sak att bara gå på känsla. Det är lättare att man fegar sig ur det där jobbiga och inte ger sig själv det där lilla extra som ger så mycket i slutändan.
 
Min kropp mår alltså finfint den här kalla och lätt soliga måndag i slutet av november. Det är en ny vecka. Målet med förra veckans träning var 1 spinningpass, 2 löppass, 1 styrkepass och barnvagnspromenader. Kan väl säga att jag lyckades till 90%. Blev endast 1 löppass men annars, uppdrag utfört!
 
Så hur ser kommande veckas träning ut? Barnvagnspromenader, 1 distanspass och ett intervallpass löpning, 2 styrkepass och om det inte är för kallt i poolen (vill inte dra på mig mjölkstockning) ett simpass. Ja, för denna vecka avslutar vi med att flyga till Gran Canaria för en skön semestervecka fylld med sådant som vi tycker om. God mat, träning, aktiviteter med våra barn, sol och bad. Vi är värd varenda lyxig semesterminut som väntar oss.
 

2 kommentarer:

  1. Grattis till första spinnigpasset i den bästa sadeln av dem alla, instruktörssadeln! Gillar upplägget, för jag verkligen gillar backar. Avundas dig en smula som har möjlighet att jobba med pulsband. Det står högt på min önskelista till chefen på gymmet. Att ha sol och bad och ledig tid att se fram emot är fantastiskt. Njut och ta med lite sol till oss här hemma.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det va härligt med nypremiär i cykelsalen. Känns i kroppen idag. :-) Förstår dock inte varför inte fler vill använda det pulssystem vi har!? Skall försöka packa lite sol i väskan på vägen hem. ;)

      Radera