söndag 20 januari 2013

Mjölkchokladdagar

Har du haft en mjölkchokladdag någon gång? En dag då solen lyser stark på himlen utanför fönstret och snön gnistrar. När termometern visar minusgrader och de riktigt varma kläderna är framplockade för en stund utomhus i vintervädret. Det är mjölkchokladdagar. Eller rättare sagt varm mjölkchokladdagar. Dagar då varm mjölkchoklad på ståltermos aldrig smakat bättre.

Jag älskar dessa dagar. Jag verkligen älskar dom. Att få bli så där rosig om kinderna. Att känna att tårna börjar frysa och man börjar känna sig lite frusen så där lagom tills det är dags att gå hem. Hoppa ur kläder som luktar från grillrök och in i en varm dusch för att verkligen tina upp.

En sådan dag fick vi idag och jag hoppas det kommer många fler framöver denna vinter och vårvinter.

Veckan som kommer innefattar en mängd aktiviteter och dessutom en tur till fjällen framåt torsdag då det är tänkt att jag skall packa in oss damer, stora som små, i bilen upp till vår husvagn. Det kan ju bli spännande. Men innan dess skall vi bli så krya att vi klarar lite mer ansträngande aktiviteter än korvgrillning, pulkaåkning och barnvagnspromenader. Mitt halsonda vill inte släppa greppet även om det nu känns bättre igen, men med några fler dagars vila så skall det väl snart ge sig. Kom på att det nog inte är halsfluss, för det heter väl tonsillit och jag har ju inga tonsiller kvar efter den här hösten (!). Eller kan man få halsfluss ändå? Vad vet jag, jag är ju bara sjuksköterska. Måste googla tror jag. ;-)

Dagens halsonda sätter stopp för mitt instruerande imorgon. Min måndag! Men....det är ingen idé att deppa ihop utan se framåt, mot mitten, slutet av veckan igen och hoppas att det då är återställt med bakterifloran och jag är på gång. En torsdag-söndag i husvagnen den här veckan skall nog bli bra och därmed ges det stor möjlighet till träning. Tar sikte på det och sedan kommer jag vara redo nästa måndag. Då blir det fart i salen på City. :-)

Nu önskar jag er en skön söndagkväll och beger mig ner i soffans djup tillsammans med en kopp ingefärste med honung.


PS. Gick inte att ladda upp bilder idag så ni får klara er utan. :-) 

5 kommentarer:

 1. De är de bästa av dagar vintertid.
  Jag kan inte heller ladda upp bilder... Funderar på om de ändrat inställning på något sätt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte vad som är på tok. Funderar på om det kanske är dags att ändra bloggadress? Men vilken är egentligen bäst?

   Radera
 2. Vad härligt...... Pappa o jag var ute en lång promenad efter förkylningar i lördags och fick en så härlig längtan efter mjölkchoklad o grädde, så när vi kom hem så blev det en härlig mugg och en go filt i soffan. /kram mamma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh det lät ju jättehärligt! Bra att ni har kommit er ut igen efter alla förkylningar. Nu håller vi fast vid att hålla förkylningarna långt borta. :-) /Kram

   Radera
 3. De absolut BÄSTA dagarna!

  SvaraRadera