lördag 5 januari 2013

Inspiration 2013

Många är nyårslöftena nu. Det blåser liksom förändringens vindar så här några dagar in på det nya året. Dom kommer väl som vanligt stanna av så småningom men på något sätt finns det en charm i det hela. Att vi har detta den 1 januari varje år som ett datum att starta upp något nytt, oavsett vad det är, oavsett om det håller hela vägen igenom. Det finns trots allt något positivt med nyårslöften som inte håller. Du har tänkt tanken. Antingen är du mogen och du kommer se till att  förändring genomförs fullt ut eller så är du bara där än så länge, i tankestadiet. Det finns en mening med detta stadiet också och kommer du aldrig längre i kedjan till förändring fundera på om det verkligen var något du ville.

Jag har inget eller inga nyårslöften men jag är fylld med inspiration inför det nya året. Inspirerad av han som bestigit 366 fjälltoppar på 366 dagar, inspirerad av hon som gjort en pilgrimsfärd för att hitta äktheten i sitt liv. Inspirerad av Juliaresan och Tjejmarathon och framför allt av alla fantastiska människor i min omgivning. Alla vänner som på ett eller annat sätt påverkar mig på ett eller annat sätt, som får mig att vilja ge bara för att jag får så mycket. Jag har förväntningar och mål med 2013 men framför vill jag att år 2013 skall bli året som jag kommer ihåg som året då jag hade kul och njöt av livets olika delar. Ett kul år fyllt med stora och små upplevelser, äventyr och uteaktivitet, kärlek och vänskap. Tid i fjällen i husvagnen, tid i sommar på västkusten, en resa till New York och min bror och hans fru, en träningsresa till Fuerteventura, Göteborgsvarv, Tjejvasan, Work out Åre med familjen, besök hos vänner utspridda i vårt avlånga land.

2013 kommer rent träningsmässigt bli ett år som tar mig lite närmare mitt mål, en Ironman. Jag kommer vara både starkare och mer konditionsuthållig när detta året är slut. Rejält grundtränad. Stark inifrån och ut. Hela jag skall med på den här resan och jag har lovat mig själv att jag skall må gott hela vägen igenom. Det blir en kul resa och många upplevelser längs vägen.

Det här året, år 2013 börjar dock med en vecka på västkusten hos mor och far tillsammans med mina småtjejer. En lugn vecka där träning inte är i fokus men där kanske ett par löpturer kan komma att genomföras. Vill inte planera något, bara vara. Må gott, ta promenader och suga in havsluften. Hälsa för kropp och själ. Hälsa på kusin M och kanske vi hinner med att träffa någon annan innan vi drar vidare till "gnällbältet" och vännerna där. En person som jag ser som en av mina närmsta vänner fast vi inte ses så ofta. Hon känner mig, jag känner henne. Skall bli kul att träffas då det var 1 1/2 år sedan sist. Busa med våra barn och hänga. Lär ju bli någon promenad med lillbus som skall sova in emellan men annars en lugn helg.

Nu är det övertid för den här mamman som förmodligen kommer väckas mer än en gång den här natten. God Natt!  

1 kommentar:

  1. Låter som om 2013 kommer att bli ett fantastiskt träningsår för din del.
    Nej blir inget Åre för min del i år, skulle vara superkul.

    SvaraRadera